Snickerskage
En kæmpe favorit hos os er snickerskage. Det er på ingen måde en svær kage – det sværeste er at vente på at den køler ned og at holde fingrene fra den.
Du skal bruge:
Kagebunden:
200g blødt smør
4 dl sukker (380 g)
3 æg
4 dl mel (230 g)
1 1/2 tsk bagepulver
400 g salte peanuts
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker godt sammen. Jeg bruger røremaskine, men en almindelig elpisker kan sagtens bruges. Pisk herefter 1 æg i af gangen. Pisk gerne flere minutter mellem hvert æg. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i. Massen kommes i en bradepande med bagepapir. Jeg brugte en bradepande med mål 25×35 for at få en smule højde på kagen.
Peanuts fordeles ovenpå dejen
Kagen bages ved 175 grader i ca. 30 min
Bagetiden afhænger meget af størrelsen af den bradepande (eller et ildfast fad) som du benytter. Bruger du en større form end mig, så forkortes bagetiden. Så stik i kagen efter 20 min. Den er færdig når du kan stikke i kagen uden at få dej på.
Karamel:
1 dl fløde
1 dl mørk sirup
2 spsk kakao
2 tsk vaniljesukker
50 g smør
2 dl sukker (190g)
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser i en lille gryde og kog det under hyppig omrøring i ca. 10-15 min. Den skal helst tykne, da den ellers vil løbe ud af kagen ved servering. Hvis du er vild med karamel kan du sagtens lave dobbelt portion.
Både kagen og karamellen afkøles lidt inden karamellen hældes over kagen.
Kagen køles herefter helt ned så karamellen stivner.
Chokolade overtræk 250g.
Chokoladen smeltes og smøres på den kolde kage. Jeg benytter en hurtige løsning med intervaller på 10 sek i microovnen når jeg smelter chokoladen til denne kage.
Så er der kun at vente på, at chokoladen køles ned og kagen er klar til at sætte tænder i.
Kan den måske fryses?? Ser lækker ud
Hej Heidi
Den kan sagtens fryses.
vh
Ulla