Spanske kødboller
Vi elsker tapas – og disse kødboller som jeg lavede første gang til nytår er 100% på bordet også næste gang. De er dejligt krydrede og smager skønt.
35-40 små kødboller
Du skal bruge:
Kødboller:
400 g oksefars
1/2 stærk chorizopølse skåret meget fint
1 stort løg fintsnittet
5 fed hvidløg fintsnittet
5 spsk hakket persille
1 æg
3 tsk røget paprika
salt og peber
Olie
—
Sauce:
2 dåser hakkede tomater
1 stort fintsnittet løg
Olie
5 fed fintsnittet hvidløg
2 tsk paprika
1 dl hvidvin
2 tsk sukker
1 tsk salt
peber
2 tsk sambal oelek (eller 1 frisk chilli)
—
Fremgangsmåde:
Kødboller:
Bland alle ingredienser til farsen og stil det i køleskabet i min. 1 time.
Form kødbollerne på størrelse med en halv størrelse golfbold. Steg dem i olie i 3-4 min på en varm pande. Ryst panden undervejs, så de bliver brunet hele vejen rundt.
Sauce:
Svits løg, hvidløg og chilli i olie på en varm pande. Tilsæt paprika og lade det svitse et øjeblik. Tilsæt hvidvin og tomater og lad det koge indtil det begynder at tykne lidt. Smag til med sukker, salt og peber.
Kom saucen over kødbollerne og varm det hele sammen på panden i 5-10 min.
Serveres varm/lun.
Velbekomme