Sprøde ris bidder
Dette er en opskrift jeg så på TikTok. Det er en lidt udvidet sushi oplevelse og mht topping, så er det lidt fantasien der sætter grænsen. Så prøv gerne med kæmperejer, tun osv.
Opskriften som forret er til ca. 6 personer, som hovedret 2-3 personer.
Du skal bruge:
Ris:
3 dl kogte jasmin ris
1 spsk ris eddike
1 tsk sukker
1 tsk sesamolie
Salt
Raps olie eller anden olie uden smag
Fyld:
200 g røget laks skåret i tynde strimler
2 bt forårsløg i små skiver
1,5 spsk sriracha chilli (eller den flydende chilli du nu er mest til)
2-3 spsk Mayo
2 tsk sesamolie
2 tsk soya sauce
Sesamfrø
Fremgangsmåde:
Kog ris efter instruks på posen. Hæld evt overskydende vand fra.
Tilsæt riseddike, sukker og sesamolie og fordel det godt rundt i risene.
Kom risene over på en plade eller ildfast fad og fordel det ud, så risene har den højde du gerne vil have. Pres risene godt sammen med en grydeske. Sæt det i køleskabet eller fryser, da det skal være helt koldt, før du kan skære de små firkanter ud.
Fyld:
Rør alle ingredienser sammen og smag til. Det kan sagtens være du lige vil have lidt mere af feks Mayo eller chilli.
Sæt det på køl til du er klar til anretning.
Når risene er helt kolde, så skærer du små firkanter og steger dem i olien indtil de er gyldne på hver side.
Lad dem dryppe af kort på et stykke bagepapir.
Anret en stor tsk fyld på hver firkant (måske mere hvis de er store) og drys med sesam.
Velbekomme