Ternet småkage

Ternet småkage

Har man bare set et af de mange bageprogrammer i TV, så har man med garanti også set denne småkage – i en eller anden form og farve.

Nu måtte jeg prøve det af og resultatet er en meget fin lille småkage, som jeg tror de fleste vil kunne lide.

Ca. 80 småkager

Du skal bruge:

240 g blødt smør

400 g mel

150 g flormelis

Æggehvide fra 2 æg

1 spsk vaniljesukker

2 spsk kakao

Skal af 2 økologiske citroner

Fremgangsmåde:

Mel, smør og flormelis røres sammen til smør er godt smuldret. Tag lidt hvide fra (ca. 1/4 del) og gem det til pensling senere.

Rør resten af hviderne, vaniljesukker og citronskal sammen med melblandingen. Dejen skal kun lige samle sig.

Ælt dejen kort på et meldrysset bord, så dejen samler sig helt.

Tag 1/3 af dejen fra, vej det og noter dig, hvor mange gram der er. Del stykket i 2 og lav 2 2x4x20 cm rektangler stykker og sæt det i køleskabet.

Resten af dejen æltes sammen med de 2 spsk kakao. Sørg for, at farven bliver så ensartet som muligt.

Skær et stykke af kakao dejen (samme vægt som det den første 1/3 du lavede rektangler af). Del stykket i 2 og lav nu rektangler med kakaodej på samme måde som du gjorde med den lyse del. Sæt dem i køleskabet sammen med resten af dejen.

Når alt er kølet godt (10 min) så skal du igang med at “bygge” småkagen.

Den del af dejen som ikke er lavet til rektangler deles i 2 stykker og rulles ud med kagerulle mellem 2 stykker bagepapir.

Tag dine rektangler ud af køleskabet og skær ned midt igennem alle 4. Nu har du så 8 firkantede stænger.

Tag det første udrullede stykke. Frigør den af det øverste stykke bagepapir og pensel med æggehvide.

Læg en hvid og en brun stang oven på det første udrullede stykke. Pensel dem med æggehvide. Læg nu en lys og en brun ovenpå, men så den lyse placeres på den brune osv. Pensel med æggehvide.

Nu skal stængerne “pakkes ind” af det udrullede stykke. Hvis du løfter bagepapiret op omkring, kan du nemt overføre det rundt om stængerne.

Sæt det i køleskabet og lav nu endnu en på samme måde og sæt også denne i køleskabet.

Når de er kølet godt ned igen, så tager du dem ud og skære skiver af – ca 0,5 cm – og bager dem ved 175 grader varmluft i 8 min.

Tips:

Her har jeg tilsat rød paste farve i stedet for kakao og prøvet første forsøg på at lave det danske flag

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *