Kuvertbrød
Denne opskrift har jeg lånt af svigersønnen. Det er skønne kuvert brød perfekt supplement til en lækker middag.
16 stk
Du skal bruge:
1,5 dl sødmælk
25 g glr
20 g rørsukker
1 tsk salt
1 æg
70 g smeltet smør
375 g mel
Smeltet smør til pensling
Tørret timian
Havsalt eller flagesalt
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt sukker, salt og æg. Rør godt. Tilsæt lidt af melet og rør mens det afkølede smør tilsættes. Rør resten af melet i ( hold ca. 100 g tilbage) rør den på køkkenmaskinen i min 5 minutter. Hvis du ælter i hånden så gerne 5-10 min.
Lad dejen hvile i 30 min i skålen med viskestykke over.
Ælt dejen kort igennem og del den i 16 stykker. Hvordan du vælger at forme dem er helt op til dig. Jeg rullede en stor pølse, pressede den lidt flad og skar skiver af. Nogle væltede og så blev de lidt mere flade og brede. Men som sagt – der er fri leg på udtrykket 若
Lad brødene efterhæve 30 min.
Brødene pensles med smeltet smør og drysses med salt og timian.
Bages i ovnen ved 210 grader i 9 minutter.
Server dem smålune med lidt aioli eller pesto til.
Tips: kan fryses
Velbekomme
1 Comment on “Familien Herholdts kuvertbrød”