Grillet kyllingebryst med mangosalsa

Når det er sommer og varmt, så er det dejligt med lækker mad, der er lige til at gå til og som de fleste vil elske. Denne ret blev afprøvet i min boble-klub og de så heldigvis ud til at nyde den. Salsaen giver en dejlig sød/syrligt spil mod kyllingen og er bestemt en salsa, jeg skal have prøvet af til f.eks kæmperejer og også til et god steak på grillen.

4 personer:

Du skal bruge:

4 stk.kyllingebryst

1 citron

2 fed knust hvidløg

20 nye kartofler

Pesto (se opskrift pesto)

2 stk mini romaine salat (eller den slags salat du lige holder af)

20 cherrytomater (gerne flerfarvet)

Mangosalsa:

1 moden mango

1/2 rødløg

10 cherrytomater (gerne flerfarvet)

En håndfuld friskhakket basilikum blade

Saft fra 1/2 stor limefrugt

2 spsk akaciehonning

Fremgangsmåde:

Put kyllingefileterne i en pose sammen med citronskiver og knust hvidløg. Lad det står i køleskabet min. 4 timer – gerne natten over.

Kog kartoflerne med rigeligt salt i 12 min. Sluk og lad kartoflerne blive i vandet min. 1/2 time. Nye kartofler bliver absolut bedst, hvis de står og trækker længe. De holder fint på varmen i vandet og ender med at blive bløde som smør.

Snit mango, rødløg, cherrytomaterog basilikum i små tern. Bland limesaft og honning og vend det i blandingen. Lad salsaen trække i køleskabet i min. 30 min.

Krydre kyllingen med salt og evt. lidt grill krydderi. Grill kyllingebrysterne ca 10-12 min på hver side. Tjek altid enten kernetemperaturen på ca. 70 grader eller skær fileten over, så du er sikker på den er gennemstegt.

Anret med blade af romane salat, halve cherrytomater og halve nye kartofler vendt i pestoen. Skær kyllingen ud i skiver og placer ovenpå. Kom 2 store skeer af mangosalsa ovenpå kyllingen.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *