Pesto
Pesto er et genialt indslag til de fleste kødretter, pasta og som dip til brød. Jeg holder meget af at lave pesto på Basillikum, persille eller soltørrede tomater. Hvis du ikke har lavet pesto selv, så er det altid en god ide at følge en opskrift. Men efterhånden som du har prøvet det et par gange, så slip opskriften og smag dig frem.
Du skal bruge:
1 stort bundt Basillikum
2 dl olivenolie
50 gram parmasan
1/2 tsk salt
1fed hvidløg
2 spsk pinjekerner
Fremgangsmåde:
Alt puttes i blender, foodprocessor og mixes godt. Hvis du godt kan lide pesto med lidt bid i, så skal det ikke blendes ret meget.
Kan holde sig i køleskab i tætsluttet beholder i 1-2 uger.
Alternativer:
Byt Basillikum ud med et glas soltørrede tomater (hæld olien fra)
Du kan også bruge f.eks persille, ærter og syltede paprika. Kun fantasien sætter grænsen.
Velbekomme
2 Comments on “Pesto”