Karamel popcorn
I disse corona tider ser vi nok en “anelse” flere film og serier end vi normalt gør. Hvad med at peppe filmaftenen op med disse skønne karamel popcorn.
Du skal bruge:
60 g rapsolie
60 g majskerner
1/2 tsk fint salt
Karamel:
0,5 dl vand
200 g sukker
1 tsk salt
40 g smør
2 tsk natron
Popcorn:
Varm olien godt op
Kom kernerne i og rør rundt så olien fordeles godt.
Læg låg på og sænk varmen til middel.
Når majskernerne begynder at poppe, så ryst gryden en gang i mellem, så de ikke brænder på.
Kom popcornene i en skål og drys med 1/2 tsk fint salt.
Karamel:
Kom sukker, vand og salt i tykbundet gryde på middelhøj varme. Du må ikke røre i massen, men ryst gerne gryden undervejs for at fordele varmen.
Når sukkermassen bliver en gylden rav farve (ca. 8-10 min. )
kommer du smørret i og rører godt indtil massen er ensartet.
Tag gryden af varmen og kom natron i. Rør til massen har ensartet farve.
Kom karmellen over dine popcorn og rør hurtigt rundt så karamellen fordeles.
Kom popcornene ud på et stykke bagepapir
Bræk det forsigtigt fra hinanden når det køler lidt ned.
Velbekomme
Tips:
Hvis du vil lave chilli popcorn, så tilsæt 2 tsk stærk chilli pulver til sukker samtidig med vandet.
Hvis du vil lave lakrids popcorn, så tilsæt 4 tsk lakridspulver til karamellen samtidig med at du tilsætter smørret.
1 Comment on “Karamel popcorn”