Kylling Korma
Dette er en absolut favorit hos mig. Under ophold på hotel udenfor Dehli, stiftede jeg første gang bekendtskab med denne lækre cremede ret med fantastisk smag. Jeg har ikke helt ramt den samme smag, men det er ok – for denne smager også skønt.
6 personer:
Du skal bruge:
Marinade:
1 kg kyllingebryst skåret i mundrette stykker
2 dl græsk youghurt
2 spsk garam masala
1 tsk chilliflager eller chilipulver
3 tsk gurkemeje
8 fed hvidløg
30 g revet frisk ingefær
Saft fra 2 lime
Sauce:
2 spsk kokosolie
100g tomatpasta
2 dåser kokosmælk
4 store rødløg i tern
130 g fint hakkede mandler
Tørret koriander
Salt
Peber
2 tsk sukker
Ris
Fremgangsmåde:
Dagen før:
Kom alle ingredienser fra marinaden i en pose og fordel det godt rundt. Stil posen i køleskabet et døgns tid.
På dagen:
Svits rødløg i kokosolien. Kom kyllingen i gryden og svits det godt. Tilsæt kokosmælk, hakkede mandler, tomatpasta, salt og peber. Lad det simre under låg i ca. 20 min.
Tag låget af og smag til med tørret koriander, salt og sukker. Det er en ret som skal smages lidt til undervejs. Tilføj gerne lidt ekstra masala eller chilli.
Lad den simre uden låg imens du koger ris og min. 20 min. så saucen tykner en smule.
Serveres med lækre naan brød
Velbekomme