Macaron med laks og rygeostecreme
Ja, du tænker nok at jeg har fået sat en kage ind på den forkerte liste, men jeg kan kun sige – prøv det.
Det søde fra skallerne virker super godt med den røgede laks og rygeosten.
Brug dem på tapasbordet eller som en hapser til et godt glas hvidvin.
Du skal bruge:
30 macaron skaller
150-200g røget laks
100g cremefraiche
100g rygeost
2 spsk limesaft
Tørret dild
Salt og peber
1 avokado
Fremgangsmåde:
Du skal lave en portion macarons. (Se her: macaron) Hvilken farve du vælger at bruge, er helt efter temperament. Tilsæt 1 spsk limesaft til dejen og drys lidt tørret dild på skallerne mens de står til tørring.
Næste gang jeg laver en omgang, vil jeg prøve hvide eller en lidt mere grøn udgave.
Rygeostecreme:
Rør rygeost, cremefraiche og 1 spsk limesaft sammen. Smag til med salt og peber.
Smør cremen på begge skaller. Kom laks og avokado på og læg “låget” på.
Tip:
Skallerne kan holde sig i tætlukket beholder i lang tid, så du kan sagtens lave dem på forhånd og så blot samle dem, lige inden de skal spises.
Velbekomme