Jeg elsker når man kan forberede mad i forvejen og så have et minimum af arbejde på dagen hvor gæsterne kommer. Denne pastaret er et perfekt match til det og en af mine store favoritter.
Du skal bruge:
250 g pasta ( jeg brugte en lækker Gigli durum pasta – men du kan sagtens bruge penne, sløjfer eller hvad du lige er i humør til )
4 spsk rapsolie
1 dl hakket persille
1 hakket rødløg
5-6 kæmperejer pr person (forret) 8-10 kæmperejer pr. person (hovedret). Du kan bruge rå (se længere nede i opskriften) eller forkogte. Hvis du bruger forkogte, skal de kun have 2 min på varmen (grill eller pande).
1 citron
2 fed knust hvidløg
Pesto (se opskrift her Pesto)
Parmesanost
Basillikum blade til pynt
Fremgangsmåde:
Hvis du bruger rå kæmperejer, så pil skallen af og fjern tarmen. Put rejerne i en pose sammen med skiver af citron og knust hvidløg. Lad det stå i køleskabet et par timer – gerne natten over. Rejerne grilles i 5-6 minutter til de er fine lyserøde Hvis du ikke er i grill humør, så kan du sagtens stege dem på en pande i stedet.
Pastaen koges efter anvisningerne på pakken. Hak persille, rødløg og bland olien i.
Vend pastaen i blanding og stil det tildækket i køleskab min. 2 timer – gerne natten.
Pastaen skal ud af køleskabet 1 time før du skal servere den. Anret pasta på en tallerken. Top med pesto, rejer og lidt høvlet frisk parmasan. Pynt med et par basilikumblade.
Velbekomme