Marineret pasta med kæmpe rejer

Jeg elsker når man kan forberede mad i forvejen og så have et minimum af arbejde på dagen hvor gæsterne kommer. Denne pastaret er et perfekt match til det og en af mine store favoritter.

 

Du skal bruge:

250 g pasta ( jeg brugte en lækker Gigli durum pasta  – men du kan sagtens bruge penne, sløjfer eller hvad du lige er i humør til )

4 spsk rapsolie

1 dl hakket persille

1 hakket rødløg

5-6 kæmperejer pr person (forret) 8-10 kæmperejer pr. person (hovedret). Du kan bruge rå (se længere nede i opskriften) eller forkogte. Hvis du bruger forkogte, skal de kun have 2 min på varmen (grill eller pande).

1 citron

2 fed knust hvidløg

Pesto (se opskrift her Pesto)

Parmesanost

Basillikum blade til pynt

 

Fremgangsmåde:

Hvis du bruger rå kæmperejer, så pil skallen af og fjern tarmen. Put rejerne i en pose sammen med skiver af citron og knust hvidløg. Lad det stå i køleskabet et par timer – gerne natten over. Rejerne grilles i 5-6 minutter til de er fine lyserøde Hvis du ikke er i grill humør, så kan du sagtens stege dem på en pande i stedet.

Pastaen koges efter anvisningerne på pakken. Hak persille, rødløg og bland olien i.

Vend pastaen i blanding og stil det tildækket i køleskab min. 2 timer – gerne natten.

Pastaen skal ud af køleskabet 1 time før du skal servere den. Anret pasta på en tallerken. Top med pesto, rejer og lidt høvlet frisk parmasan. Pynt med et par basilikumblade.

 

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *