Oreo cheesecake – portionsanrettet
Inspireret af en is ungerne fik på Fanø i efterårsferien, fik jeg sammensat denne.
8 portioner
Du skal bruge:
Cheesecake:
2 pk oreos
90 g smeltet smør
1/2 liter fløde
1 spsk vaniljesukker
4 spsk flormelis
200 g phillidelphia
Saltkaramel:
200 g sukker (gerne rørsukker hvis du har det)
0,5 dl vand
3-4 tsk flagesalt
2 spsk smør
1,5 dl fløde
Evt. hindbær til pynt
Fremgangsmåde:
Oreos skal knuses helt – jeg brugte min foodprocessor til det. Du kan også komme dem i en pose og rulle kagerullen hen over.
Tilsæt det smeltede smør og kør/rør det godt sammen.
Pisk fløden.
Tilsæt vaniljesukker og flormelis og pisk det lidt.
Tilsæt phillidelphia osten og pisk det lidt, til det er godt fordelt.
Kom det i en sprøjtepose.
I dine portionsglas anretter du først med en spsk oreokrummer som du flader ud i glasset med en teske.
Sprøjt derefter ostemassen i glasset.
Fordel 2 tsk oreo krummer på og slut med en omgang ostemasse.
Sæt glassene i køleskabet og lad dem køle min. 2-3 timer.
Saltkaramel:
I en stegepande blander du sukker, vand og salt og varmer sukkeret op i ca. 8-10 minutter. Der må godt være god varme på panden.
Du skal ikke røre undervejs, men bare holde øje med det. Efter 10-12 minutter vil det langsomt skifte farve fra lys gylden til mørk gylden.
Det er vigtigt, du passer på, at det ikke bliver for mørkt. Når det er ravfarvet, tager du det af varmen, og rører dit smør i.
Hæld forsigtigt fløden ved, det vil boble og syde.
Når det hele er blandet, sætter du panden tilbage på varmen og lader det koge i 1 minut.
Tag det af varmen, og hæld det på glas.
Hæld saltkaramel over lige inden servering.
Du kan toppe med hindbær – det giver lidt frisk til det søde/salte.
Pyntes med blomster, mynteblade eller lignende.
Velbekomme
1 Comment on “Oreo cheesecake – portionsanrettet”