Sugar cookies

Sugar cookies

Jeg har længe gerne ville prøve at lege med sugar cookies. Syntes jeg fik et ok resultat ud af mit første forsøg. Desværre fik jeg ikke lige taget billeder undervejs. Så de kommer så snart jeg får lavet en omgang mere.

Næste gang skal jeg prøve lidt andre forme og farver tror jeg.

Du skal bruge:

250 g smør

200 g sukker

1 tsk vanilje ekstrakt

1/2 tsk mandel ekstrakt

1 æg

2 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

400 g mel

Fremgangsmåde:

Smør og sukker røres i ca. 3 min.

Tilsæt mandel,vanilje ekstrakt og æg og rør det godt.

Bland mel, salt og bagepulver og rør det sammen med smørblandingen.

Kom lidt mel på bordet og ælt dejen hurtig igennem.

Del den i 4 og rul hver stykke mellem 2 stykker bagepapir. Husk at komme lidt mel på papiret så du nemt kan tage det af. (Billede på vej). Dejen skal være ca. 1/2 cm tyk.

Udstik dejen og bag den i 5-6 min ved 175 g. Kagerne skal helst ikke tage ret meget farve.

Når du tager dem ud, så lad dem stå på pladen i 5 min. før du tager dem over på en rist til afkøling.

Så skal der pyntes.

Glasur:

Rør 275 g flormelis med 50 g æggehvider og 1 tsk vanilje ekstrakt.

Det skal røres til konsistensen er ligesom tandpasta.

Del massen i 2 skåle. Den ene del tilsætter du lidt pastafarve og rører det godt rundt.

Tag ca. 1/3 fra hver skål og kom det på hvert sit stykke husholdningsfilm. (Billede kommer). Læg det til side.

Resten af glasuren skal have en konsistens som shampoo. Tilsæt 1 tsk vand og rør godt rundt. Fortsæt til den har shampoo konsistens. Vigtigt at du ikke tilsætter for meget vand ad gangen.

Kom det i en plastbeholder med tyl.

Når kagen skal pyntes starter du med at lave en tynd linje af den tykke glasur langs kanten.

Tag herefter den tynde glasur og fyld kagen ud. Brug en lille kødnål til at fordele glasuren, så den kommer helt ud til kanten.

Hvis du laver hjerter som på billedet:

Tag den anden tynde glasur og sæt små prikker rundt på kagen (billede kommer). Kør den rene kødnål i en bevægelse gennem prikkerne. Derved dannes hjerterne.

Sæt kagen til side og lad den tørre på køkkenbordet til næste dag.

Velbekomme

1 Comment on “Sugar cookies

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *