Trines peanut kage

Trines Peanut Kage


Nej dette er ikke en snickers kage 😊 det er i stedet en super nem kage som jo nok er et sted mellem en brownie og en snickerskage. Opskriften har jeg fået af en tidligere kollega og jeg har brugt den flittigt siden. Den kan nemt laves dagen før og kan sagtens holde sig lækker et par dage i en pose.

Du skal bruge:

2 æg

3 dl sukker

1/2 tsk groft salt

1,5 dl mel

4 spsk kakao med top

1,5 tsk vaniljesukker

100 smeltet smør

100g peanuts

Fremgangsmåde:

Æg og sukker piskes godt sammen. Min. 8-10 min.


Bland salt, mel, kakao, vaniljesukker sammen og rør det i æggemassen. Rør smeltet smør i og vend til sidst peanuts i massen.

Til bradepande på 35 x 25 cm laver jeg dobbelt portion af opskriften.


Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 35 min. Stik i kagen efter 30 min. Der skal ikke hænge kage i, men den må helst ikke blive bagt for meget, da den så bliver tør.

Peanuts kan sagtens byttes ud med valdnødder eller anden favorit nød

Tip:

Du kan vælge at overtrække den med smeltet chokolade og lege lidt med at lave hjerter i hvid ckokolade og hvid chokolade tilsat lidt rød farve. Kun fantasien sætter begrænsningen.

Her har jeg smut den med chokoladecreme:

100 g god mørk chokolade

1 dl piskefløde

20 g smør i tern

Varm piskefløde op og kom den over chokoladen. Rør den til en ensartet masse. Tilsæt smørret og rør indtil chokoladecremen er ensartet og blank. Lad den køle ned i køleskab til den er tyknet lidt. Smør den ud på kagen og pynt med skumfiduser, jordbær og skildpadder. Sæt gerne kagen på køl til 1/2 time før den skal bruges. Den vil være lettere flydende når kagen har stuetemperatur.

Velbekomme

2 Comments on “Trines peanut kage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *