Citron au mousse på browniebund

Citron au mousse på browniebund

Årets nytårsdessert bliver denne sammensætning af det syrlige citron og den mørke chokolade og brownie. Den er testet af og godkendt af gemalen🤗

8 stk.

Du skal bruge:

Browniebund:

1 portion Trines peanutkage. Du skal dog udelade peanuts. Fordel dejen så den er 1 1/2 cm høj og bag den i 15-20 min.

Citron au mousse:

Saften fra 4 økologiske citroner

Skal fra 2 økologiske citroner

6 æggeblommer

3 æggehvider

2 blade husblas

180 g flormelis

2,5 dl fløde

Chokolade kuppel:

200 g mørk chokolade

Evt lidt guldglimmer

Marengs:

Brug de sidste 3 æggehvider til at lave en omgang marengstoppe

http://ullasverden.dk/marengs-toppe/

Fremgangsmåde:

Citron au mousse

Kom husblas i koldt vand ca. 30 min.

Kom æggeblommer, 150g flormelis, saften og skal i en skål.

Varm blandingen under omrøring over et vandbad. Når massen tykner tages det af varmen. Tag husblas og vride det for vand. Kom husblas i citron massen og rør det godt ud. Kom det gennem en si og stil det til siden til det er helt afkølet.

Pisk fløden til flødeskum.

Pisk 3 æggehvider stive. Pisk herefter de sidste 30 g flormelis i.

Flødeskum, piskede æggehvider og den afkølede citronmasse vendes forsigtig sammen. Kom moussen i en sprøjtepose og læg den på køl i min. 3 timer. Den kan sagtens stå på køl til dagen efter.

Chokolade kuppel:

Smelt chokoladen over vandbad til temperaturen når 47 grader. Tag chokoladen af og rør i den til temperaturen er nede på 31 grader.

Kom lidt guldstøv i kuplerne på silikone formen. Hæld chokolade i formen og fordel det. Vend formen så overskydende chokolade render af.

Kom formen i køleskabet.

Når chokoladen har sat sig tages de ud af formen. Opbevares på køl i tætlukket beholder til du skal bruge dem.

Samling af kagen:

Udstik brownie i stykker der passer til kuplerne. Fyld kuplerne med citronmoussen og vend den ovenpå browniebunden.

Knus marengstoppe og fordel dem rundt om kagen

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *