Citron au mousse på browniebund
Årets nytårsdessert bliver denne sammensætning af det syrlige citron og den mørke chokolade og brownie. Den er testet af og godkendt af gemalen🤗
8 stk.
Du skal bruge:
Browniebund:
1 portion Trines peanutkage. Du skal dog udelade peanuts. Fordel dejen så den er 1 1/2 cm høj og bag den i 15-20 min.
Citron au mousse:
Saften fra 4 økologiske citroner
Skal fra 2 økologiske citroner
6 æggeblommer
3 æggehvider
2 blade husblas
180 g flormelis
2,5 dl fløde
Chokolade kuppel:
200 g mørk chokolade
Evt lidt guldglimmer
Marengs:
Brug de sidste 3 æggehvider til at lave en omgang marengstoppe
http://ullasverden.dk/marengs-toppe/
Fremgangsmåde:
Citron au mousse
Kom husblas i koldt vand ca. 30 min.
Kom æggeblommer, 150g flormelis, saften og skal i en skål.
Varm blandingen under omrøring over et vandbad. Når massen tykner tages det af varmen. Tag husblas og vride det for vand. Kom husblas i citron massen og rør det godt ud. Kom det gennem en si og stil det til siden til det er helt afkølet.
Pisk fløden til flødeskum.
Pisk 3 æggehvider stive. Pisk herefter de sidste 30 g flormelis i.
Flødeskum, piskede æggehvider og den afkølede citronmasse vendes forsigtig sammen. Kom moussen i en sprøjtepose og læg den på køl i min. 3 timer. Den kan sagtens stå på køl til dagen efter.
Chokolade kuppel:
Smelt chokoladen over vandbad til temperaturen når 47 grader. Tag chokoladen af og rør i den til temperaturen er nede på 31 grader.
Kom lidt guldstøv i kuplerne på silikone formen. Hæld chokolade i formen og fordel det. Vend formen så overskydende chokolade render af.
Kom formen i køleskabet.
Når chokoladen har sat sig tages de ud af formen. Opbevares på køl i tætlukket beholder til du skal bruge dem.
Samling af kagen:
Udstik brownie i stykker der passer til kuplerne. Fyld kuplerne med citronmoussen og vend den ovenpå browniebunden.
Knus marengstoppe og fordel dem rundt om kagen
Velbekomme